Aanloophuis Oer de Brêge

  • Aanloophuis Oer de Brêge
  • Aanloophuis Oer de Brêge

Hoera, we zijn weer open!

Elke zaterdag- en zondagsmiddag zijn we open van 15:00 uur tot 17:30 uur.

Om corona-besmettingen te voorkomen zitten we gezellig in twee open tenten achter het Aanloophuis. Je bent welkom!

sinterklaas viering aanloophuis 2018

Het is een drukke, maar gezellig tijd. Toch overvalt mij soms het gevoel dat we ook in een spannende tijd leven. Er gebeurt zo veel ellende in de wereld. Ik heb daar moeite mee, vooral in deze donkere tijd.
Maar dan zie ik het vele werk dat door vrijwilligers wordt verricht. Ook bij het Aanloophuis, zijn vrijwilligers onmisbaar. We zijn er voor onze gasten, maar tegelijk ontvangen wij een schat aan ervaringen en mooie momenten. Daar word ik dan weer blij van.

Aan de grote problemen kunnen we niet altijd iets doen, maar dicht bij huis in het klein beginnen kunnen we wel.
Ik wens u allen een fijne decembermaand toe en een mooi 2019.

Namens de PR commissie,

Paulien Visser

 

Van de Voorzitter

Ik schrijf dit stukje op één van de laatste dagen van november, een druilerige natte dag. En de winkels liggen vol met cadeauaanbiedingen. Kerst schijnt hier en daar al door Sinterklaas heen. Het is een tijd van ‘verwachting en hoop’! Laat ik daarom beginnen met jullie allemaal een goede Adventstijd en Kerst te wensen, en bij voorbaat ook alvast een goede Jaarwisseling en een gelukkig 2019.
Zo aan het eind van het jaar maken we de balans op. We hebben als Aanloophuis een goed jaar gehad, mooie dingen kunnen doen en goed bezig geweest met en voor elkaar. Er zijn ons mensen ontvallen, dat is verdrietig. We hebben er nieuwe vrijwilligers bij gekregen. We zijn blij met de jonge stagiaires en dankbaar ben ik met alle steun en inzet van onze vrijwilligers! Ook kunnen we niet zonder de hulp van de participerende kerken en hun financiële ondersteuning. We noemen dit jaar in jaar uit, omdat het van onmisbare waarde is!
De komende feestdagen trekken vaak ook een wissel op diegenen van ons die alleen-zijn of zich alleen voelen. Eenzaamheid is subjectief, maar in onze maatschappij een steeds groter probleem. Als Aanloophuis dragen we al jaren een beetje bij om, ook tijdens de ‘lege’ zondagen en rondom de lange feestdagen een open huis te zijn en een ‘rustpunt’ voor onze gasten.
Mijn wens is ‘VREDE en HEIL EN ZEGEN’ voor ons allen, voor nu en het komende jaar! We hopen en vertrouwen erop dat we weer een ‘goed en gezond’ jaar tegemoet gaan.

Met vriendelijke groeten,

Dick Kleinhesselink

 

U kunt het hele winternummer downloaden of hieronder lezen:

 

Openingstijden

We zijn weer open!

Elke zaterdagmiddag en zondagsmiddag zijn we na lange tijd weer open van 15.00 uur tot 17,30 uur.

Om corona-besmettingen te voorkomen zitten we in twee open tenten achter het Aanloophuis.

Download onze flyer

flyer

Met dank aan Hielke Weening voor de foto en Lieke Bakker van Studio eLBee voor het maken van de flyer.

anbi statusHet Aanloophuis Oer de Brêge heeft de ANBI-status, wat belastingvoordeel biedt bij schenkingen