Aanloophuis Oer de Brêge
Elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer

Vrijwilligers bij aanloophuis Oer de Brêge
De drijvende krachten achter het aanloophuis zijn de vrijwilligers. Bij het aanloophuis zijn ruim 60 vrijwilligers betrokken. Hun belangrijkste taak is om in het aanloophuis dienst te doen als gastheer of gastvrouw. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat men openstaat voor en zich kan inleven in de problematiek van mensen die een beetje extra aandacht hard nodig hebben.

Er wordt op toerbeurt in twee- of drietallen dienst gedaan in een frequentie van één dienst (4 uren) binnen een periode van vier weken.
Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Je onderschrijft de doelstelling, je vormt met elkaar een team en er wordt op jou gerekend. Het vrijwilligerswerk wordt geleid door een coördinator. Na aanmelding volgt een intakegesprek, meestal gevolgd door het meedraaien in een of meerdere proefdiensten.

Als voor beide partijen deze procedure naar tevredenheid verloopt wordt de vrijwilliger benoemd en ingeroosterd. Met elke vrijwilliger vind er op gezette tijden een evaluatiegesprek plaats.

Aanloopnieuws.
Enkele keren per jaar verschijnt het Aanloopnieuws. Dit is een nieuwsbrief voor alle vrijwilligers van het aanloophuis.

Coördinator voor de vrijwilligers is Marten Bolt
0513-628032
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT AANLOOPHUIS OER DE BRÊGE

Maakt u (of maak jij) gemakkelijk contact met andere mensen en wilt u een leuke tijdsinvulling of nieuwe ervaring? Wij zoeken mensen die als vrijwillig gastheer/vrouw komen helpen in ons Aanloophuis Oer de Brêge.

In het Aanloophuis wordt gevraagd dat u gemakkelijk omgaat met mensen van alle leeftijden, inlevingsvermogen hebt en goed kunt luisteren. Dat u kunt bewegen tussen verschillende mensen. Even de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door een kopje koffie of thee te schenken, of gewoon een spelletje te doen.

Naast dat het bij ons heel gezellig is, zijn vrijwilligers belangrijke schakels en zijn zij voor de gasten van onschatbare waarde.
Onze vrijwilligers draaien gemiddeld elke maand in 2- of 3 tallen een dienst van 4 uren.

Ons levendige aanloophuis is er voor iedereen, het is laagdrempelig en wij willen graag dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich er thuis voelen. Als u of jij hier ook aan wilt meewerken, dan willen we graag kennismaken!

Vrijwilliger worden of vragen over het Aanloophuis Oer de Brêge? Neem dan contact op met ondergetekende of met onze vrijwilligerscoördinator Marten Bolt tel: 0513-628032 - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Gewoon even binnenlopen kan natuurlijk ook altijd. Openingstijden staan vermeld op onze FaceBook pagina en website: www.aanloophuisoerdebrege.nl"

Openingstijden

vrijdagavond  19:00 tot 22:00
zaterdagmiddag 15:00  tot 17:30
zondagmiddag 15:00  tot 17:30