Aanloophuis Oer de Brêge

  • Aanloophuis Oer de Brêge
  • Aanloophuis Oer de Brêge

Hoera, we zijn weer open!

Elke zaterdag- en zondagsmiddag zijn we open van 15:00 uur tot 17:30 uur.

Om corona-besmettingen te voorkomen zitten we gezellig in twee open tenten achter het Aanloophuis. Je bent welkom!

Waar moet je nu een jaarverslag mee beginnen als het over een jaar gaat waarin wij geteisterd werden door het corona virus. Ons Aanloophuis kon niet open voor onze gasten omdat wij niet aan de vereiste voorwaarden konden voldoen.
Dat is heel verdrietig want op zulke momenten wil je er graag zijn voor onze gasten. Aan hen een onderdak bieden waar ze gezellig bij elkaar kunnen zijn. Niets van dit alles dus. Geen gezamenlijke broodmaaltijd of een warme maaltijd. Een gezellig praatje met de anderen niets was er bij.

presentje aanloophuis gasten

We zijn al weer met de laatste maand van het jaar bezig en het is morgens laat licht en avonds snel donker. Andere jaren hadden we de december maand altijd  veel activiteiten in het Aanloophuis: Sinterklaasavond,Kerstviering en in januari Nieuwjaars receptie.

Maar helaas het kan door de corona toestanden geen doorgang vinden. Als stuurgroep hebben we de gasten verrast met een klein presentje. Dit bestond uit een Amaryllis bol een bloemenbon en een chocoladeletter.

Ons Aanloophuis is weer open van 15.00 uur tot 17.30 uur in een tent in de tuin aan de achterzijde, op de volgende dagen in augustus :

Zaterdag 8 en zondag 9 augustus

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus en

Zaterdag 22 en zondag 23 augustus

In verband met de corona maatregelen en de 1.5 meter afstand houden zal dit plaats vinden in de tuin achter het Aanloophuis. Mits uiteraard de weersomstandigheden het toelaten. Een ieder die komt dient zich aan de regels te houden dus:

  • Handen wassen.
  • Geen handen schudden of knuffelen.
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en na gebruik in de afvalemmer.

Rond deze tijd van het jaar bent u gewend dat u van het Aanloophuis een nieuwe uitgave ontvangt van ons Aanloopnieuws. Maar helaas is als gevolg van de coronacrises ons Aanloophuis al vanaf 13 maart jl. gesloten. Dit is uiteraard heel vervelend voor alle betrokkenen en in hoge mate voor onze gasten. Voor hen zou je er in deze moeilijke tijd juist heel graag willen zijn. Maar wij hebben ons aan te passen aan de regels die vastgesteld zijn. Want ook bij ons geldt gezondheid gaat voor alles.

pieterjan de buckLieve mensen van het Aanloophuis,

Het is stil geworden rondom het Aanloophuis. Het Aanloophuis is tijdelijk gesloten en de afstand die we allemaal tegenover elkaar in acht moeten nemen staat haaks op deze tijd waarin we zin hebben in gezelligheid, in de vrolijke lente, in samenkomen Oer de brêge - in deze dagen óók voor de viering van het Paasfeest. Twee jaar geleden vierde ik voor het eerst Pasen in jullie midden en dat was voor mij een onvergetelijke gebeurtenis: om te horen hoe de kracht van het geloof in de opstanding velen van jullie helpt om overeind te komen en verder te gaan.

Openingstijden

We zijn weer open!

Elke zaterdagmiddag en zondagsmiddag zijn we na lange tijd weer open van 15.00 uur tot 17,30 uur.

Om corona-besmettingen te voorkomen zitten we in twee open tenten achter het Aanloophuis.

Download onze flyer

flyer

Met dank aan Hielke Weening voor de foto en Lieke Bakker van Studio eLBee voor het maken van de flyer.

anbi statusHet Aanloophuis Oer de Brêge heeft de ANBI-status, wat belastingvoordeel biedt bij schenkingen